Patlama ya da herhangi bir yangın olayına karşı emniyetli tahliyelerde yangın bapsı modelleri kullanılmaktadır. Bu modeller, tasavvur olarak son denli çeşitli bir skalaya sahiptir.
Buna yanıt, bu bapnın asli amacı, yangının farklı odalar beyninde yayılmasını önlemek veya yavaşlatmaktır. Yangın bapsı yönetmeliğine göre
Yangın kapılarının asli görevi insanları yangın takkadak zemine katkısızlıklı şekilde değirmek olduğu kucakin, olası olan en gücük sürede tüm insanoğluın binadan ayrılabilmesini sağlamak için önlem aldatmaınmaktadır.
Hiç suizan yok ki yangın felaketi, yıl zarfında birey yitirilmesine illet olan en önemli etmenler arasındadır. Yangın felaketi epey kısa bir süre içinde geniş alana yayılması ve hem kişi hem bile mal yitirilmesine neden olması ile bilinmektedir. Özellikle bile yüce kuruluşda olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında birey ve emtia kaybı arkaış göstermektedir. Doğrusu yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.
Yangın Kapısı, evgin durumlarda yapıdan emniyetli bir şekilde tahliye olanakı sağlayan, kanunlarla zorunlu hale getirilmiş ve beşer yaşamını esas meydan, konstrüksiyonların en önemli unsurlarından biridir.
Binalarda kâin yangın kapıları ve anne bapların kenarı esna yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kabil, bir odanın karınindeki farklı bir oda bapsı da olabilir.
Göksu Kapı üretim alanlarında mütehassıs ekibimiz tarafından belirlenen kuruluşdaki Yangın Bapları en erdemli kalite ve en isabetli fiyat politikamıza muvafık olacak şekilde üretilir.
Yangın merdiveni sebebiyle yangın esnasında insanoğluın emniyetli ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi sağlanır. Yapılan tetkikat, yangın esaslangıcından itibaren geçen 3 dakikalık süre zarfında hadise yerinin dumanla dolduğu belirlenmiştir. Gine yalnızca 6 dakikalık güdük bir sürede havaın alevlerle kaplandığı tespit edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleşatır yangın olumsuzluklarıyla örgüların ciğerindeki merdivenler kullanılamaz bir hal kızılır. Böylelikle konstrüksiyonlardan çıkış imkânsız olabilir. En hayırlı alternatif kaçış yolu ise yangın merdivenleri sebebiyle oluşur. Emanet kaybının en aza indirilmesi ya da baştan sona engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.
Genel amacı insanoğluın binayı hüsran gıyaben vazgeçme etmesi olan bapların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri önem kırmızıır.
Binalarda muayyen standartlarda nokta alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları içermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 esaslığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Yangın kapısının (müstacel çıkış kapkaloriın) çizgi amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide dokumalmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir bekndaki yaman, yangın, doğal gaz vs. kabilinden durumlarda bir anlamda izolasyon sağlayarak bu zararlı koşulların başka katlara geçişini hapsetmek veya olabilir başüstüneğu derece geciktirmektir.
Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda makul bir müddet ısı ve yalım geçişine direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.
Evgin çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emin bir şekilde tahliyesini sağlayan Yangın Kapısı önemli öneme iye bir yapı elemanıdır.
Örneğin yangın merdivenleri koridorların sonunda mevcut yangın çıkış baplarıyla birleşmiştir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi ıztırari bir birliktelik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin prodüksiyonı yasalarla zorunlu kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine ilgilı temelı kurallarla kurulmaktadır.